Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mobilizarea studenţilor și a medicilor rezidenţi

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 20 martie 2020

La 17 martie a fost emis Ordinul nr. 74522 privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenţilor și medicilor rezidenţi.

În contextul situaţiei epidemiologice de la nivel mondial generată de pandemia cu SARS-CoV-2 și al evoluţiei infecţiei pe teritoriul României, Ordinul prevede că începând cu data de 18 martie, medicii rezidenţi din specialităţile medicină de urgenţă, boli infecţioase, anestezie terapie intensivă vor întrerupe stagiile de pregătire în toate celelalte secţii unde sunt repartizaţi și se vor prezenta pentru includerea în planificarea turelor/gărzilor în cadrul secţiilor/unităţilor din specialitatea lor.

De asemenea, medicii rezidenţi în specialităţile medicină de familie, medicină internă se vor prezenta la direcţiile de sănătate publică în vederea repartizării în serviciile de ambulanţă judeţene, camere de gardă, unităţile/compartimentele de primiri urgenţe sau secţiile spitalicești, în funcţie de necesităţi.

Pentru celelalte specialităţi, medicii rezidenţi vor fi repartizaţi ulterior, în funcţie de necesitate.

În plus, până la 20 martie, se organizează recrutarea pe bază de voluntariat a studenţilor din cadrul facultăţilor de medicină, începând cu cei din anul IV.

Aceștia se vor organiza în ture/schimburi în vederea sprijinirii activităţilor din camerele de gardă, unităţilor de primiri urgenţe, în funcţie de necesităţi. Lor li se adaugă elevi/studenţi ai facultăţilor de asistenţă medicală sau școli postliceale sanitare, începând cu anul II, în judeţele în care există astfel de unităţi.

Etichete: pandemie SARS-Cov-2 mobilizare rezidenti voluntariat studenti medicina urgenta boli infectioase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.