Newsflash
Știri

Model de vizieră imprimat 3D, realizat de inginerii militari din România

de Florentina Ionescu - apr. 8 2020
Model de vizieră imprimat 3D, realizat de inginerii militari din România

Inginerii militari sprijină medicii în efortul de a combate COVID-19, prin faptul că au adaptat și realizat un model de vizieră prin imprimare 3D, a anunțat Ministerul Apărării Naționale pe 7 aprilie 2020.

viziere 3D

O echipă de cadre didactice, cercetători şi ofițeri specialişti din Centrul de Excelență în Robotică şi Sisteme Autonome din Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a modificat şi adaptat un model de vizieră de protecție, proiectat de firma Prusa, realizabilă prin tehnici de imprimare 3D, din materiale consumabile, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

În colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” şi cu Direcția Medicală, primele viziere au fost deja realizate și distribuite cadrelor medicale din spital, urmând ca, din această săptămână, acestea să fie livrate periodic, se arată în mesajul MApN.


Notă autor:

Sursa foto: Facebook Ministerul Apararii Nationale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe