Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Model de vizieră imprimat 3D, realizat de inginerii militari din România

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 8 aprilie 2020, ora 12:19

Inginerii militari sprijină medicii în efortul de a combate COVID-19, prin faptul că au adaptat și realizat un model de vizieră prin imprimare 3D, a anunțat Ministerul Apărării Naționale pe 7 aprilie 2020.

viziere 3D

O echipă de cadre didactice, cercetători şi ofițeri specialişti din Centrul de Excelență în Robotică şi Sisteme Autonome din Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a modificat şi adaptat un model de vizieră de protecție, proiectat de firma Prusa, realizabilă prin tehnici de imprimare 3D, din materiale consumabile, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

În colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” şi cu Direcția Medicală, primele viziere au fost deja realizate și distribuite cadrelor medicale din spital, urmând ca, din această săptămână, acestea să fie livrate periodic, se arată în mesajul MApN.

Sursa foto: Facebook Ministerul Apararii Nationale

Etichete: viziere pentru medici viziere de protecție imprimante 3D

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.