Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Modificare privind măsura obligatorie de purtare a măștii de protecție

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 3 noiembrie 2020, ora 10:19

Printr-o hotărâre de ieri, 2 noiembrie 2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus modificarea valorii ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 de la care purtatul măștii devine obligatoriu și în exterior.

Prin această hotărâre a fost actualizată și lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

masca-protectie-bumbac-studiu

În documentul aprobat de CNSU a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise,prin scăderea ratei de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5, purtarea măștii să fie obligatorie în localitățile unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Mai jos puteți vedea Hotărârea CNSU nr. 51 din 2 noiembrie 2020.

hotarare CNSU 51 prima parte

hotarare CNSU 51 partea a doua

Etichete: masca de protectie persoane cu covid-19 incidenta covid-19 rata de incidență incidenta cumulata masura obligatorie purtare masti CNSU

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.