Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Modul ATI pentru bolnavii COVID, în campusul de pe Stadionul CFR Timişoara

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 10 martie 2021, ora 10:45

Sistemul medical modular de izolare şi tratament Timişoara, secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, care asigură asistenţă medicală şi tratament persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, montează un modul ATI cu 10 paturi în campusul de pe Stadionul CFR Timişoara.

Reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara precizează că, în contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID și nevoia de tratament a acestora cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

spital Timisoara

Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice.

„În data de 08 martie s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modulului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09 martie”, se arată într-o postare pe Facebook a Spitalului.

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Etichete: pacienti covid-19 modulul ATI SARS-Cov-2 sectia de boli ifectioase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.