Newsflash
Știri

Modulul „Registru Celule Stem” este acum disponibil printr-o aplicație

de Florentina Ionescu - apr. 19 2022
Modulul „Registru Celule Stem” este acum disponibil printr-o aplicație

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) a anunțat vinerea trecută că a fost lansat în România modulul „Registru Celule Stem”.

Lansarea oficială a modulului „Registru Celule Stem” a avut loc în colaborare cu BlooDoChallenge.

„Dacă ești deja înscris sau dacă tocmai te-ai hotărât că ar fi o idee bună să devii potențial donator de celule stem hematopoietice, intră în aplicația BlooDoChallenge, urmează pașii, iar apoi confirmă-ți înregistrarea. După înscriere, durează aproximativ 30 de zile confirmarea înscrierii și o să figurezi ca înscris în RNDVCSH, motiv pentru care te rugăm să bifezi corect opțiunea înainte de trimiterea cererii de confirmare.”, au scris reprezentanții RNDVCSH pe pagina oficială de Facebook a Registrului.

aplicatie modul celule stem

Ei au reamintit, totodată, că în România sunt momentan aproximativ 83.696 de potențiali donatori de celule stem hematopoietice:

„Hai și tu alături de ei în clubul donatorilor de sânge și celule stem hematopoietice”.

Cum vă puteți înscrie în aplicația BlooDoChallenge

Dacă doriți să vă implicați și dumneavoastră în lupta pentru vindecarea unui bolnav cu leucemie sau cu alt cancer de sânge, iată ce trebuie să faceți:

Pasul 1: vă înscrieți în RNDVCSH (nu e nevoie să fiți donator de sânge, dar trebuie să aveți vârsta între 18 și 45 de ani)

Pasul 2: Acceptați să faceți un test de verificare a compatibilității (în caz că sunteți găsit compatibil cu un pacient)

Pasul 3: Acceptați să donați celule stem hematopoietice și să fiți șansa la viață pentru o persoană care suferă de cancer de sânge.

Vă puteți înscrie în RNDVCSH în două moduri:

  1. la centrele de transfuzie sanguină din România (dacă mergeți să donați sânge, vă puteți înscrie pe loc)
  2. prin cerere online, iar în câteva zile veți primi acasă un kit special de recoltare, pe care mai apoi îl veți returna.

După ce v-ați înscris în RNDVCSH, intrați din nou în aplicația BlooDoChallenge și cereți confirmarea înscrierii, iar dacă ați / veți avea o donare de sânge înregistrată, veți primi un bonus.

„Dorim astfel să încurajăm ca atât donatorii de sânge să se înscrie în RNDVCSH cât și cei deja înscriși să devină donatori de sânge (dacă e posibil)”, se arată pe pagina oficială a aplicației BlooDoChallenge.

Dacă sunteți deja înscris sau dacă tocmai v-ați hotărât că ar fi o idee bună să deveniți potențial donator de celule stem hematopoietice, intrați în aplicația BlooDoChallenge, urmați pașii, iar apoi confirmați-vă înregistrarea.

După înscriere, durează aproximativ 30 de zile confirmarea și o să figurați ca înscris în RNDVCSH, motiv pentru care sunteți rugat să bifați corect opțiunea înainte de trimiterea cererii de confirmare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe