Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Monitorizarea inteligentă a ritmului cardiac

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 24 septembrie 2021

„Îmbrăcămintea inteligentă” poate fi utilă în monitorizarea ritmului cardiac, potrivit unui articol publicat în revista Nano Letters.

       poza2

Pornind de la ideea că monitorizarea cardiacă poate fi efectuată și prin alte metode, nu doar prin ceasuri inteligente, oamenii de știinţă au cusut fibre formate din nanotuburi de carbon în ţesătura articolelor de îmbrăcăminte, pentru a obţine un nou „dispozitiv” de monitorizare a funcţiilor vitale. Fibrele din nanotuburi sunt moi și flexibile, iar îmbrăcămintea în care sunt încorporate poate fi spălată în mașina de spălat, fără ca acestea să fie deteriorate.

        Au obţinut astfel o modalitate comodă, dar eficientă de monitorizare a frecvenţei cardiace și de înregistrare continuă a ritmului prin electrocardiogramă. Informaţiile obţinute au fost superioare celor dobândite cu ajutorul monitorului standard utilizat în timpul experimentelor. De asemenea, prin intermediul acestor fibre, datele pot fi transmise către un smartphone sau utilizatorul se poate conecta la un monitor Holter.

 

https://phys.org/news/2021-08-flexible-carbon-nanotube-fibers-woven.html

Etichete: haine inteligente monitorizare ritm cardiac

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.