Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea inteligentă a ritmului cardiac

de Dr. Diana Andronache - sept. 24 2021
Monitorizarea inteligentă a ritmului cardiac

„Îmbrăcămintea inteligentă” poate fi utilă în monitorizarea ritmului cardiac, potrivit unui articol publicat în revista Nano Letters.

       poza2

Pornind de la ideea că monitorizarea cardiacă poate fi efectuată și prin alte metode, nu doar prin ceasuri inteligente, oamenii de știinţă au cusut fibre formate din nanotuburi de carbon în ţesătura articolelor de îmbrăcăminte, pentru a obţine un nou „dispozitiv” de monitorizare a funcţiilor vitale. Fibrele din nanotuburi sunt moi și flexibile, iar îmbrăcămintea în care sunt încorporate poate fi spălată în mașina de spălat, fără ca acestea să fie deteriorate.

        Au obţinut astfel o modalitate comodă, dar eficientă de monitorizare a frecvenţei cardiace și de înregistrare continuă a ritmului prin electrocardiogramă. Informaţiile obţinute au fost superioare celor dobândite cu ajutorul monitorului standard utilizat în timpul experimentelor. De asemenea, prin intermediul acestor fibre, datele pot fi transmise către un smartphone sau utilizatorul se poate conecta la un monitor Holter.

 


Notă autor:

https://phys.org/news/2021-08-flexible-carbon-nanotube-fibers-woven.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe