Newsflash
Internaționale

Monitorizarea mai facilă a TA

de Dr. Diana Andronache - sept. 23 2022
Monitorizarea mai facilă a TA

Monitorizarea continuă a tensiunii arteriale (TA) prin intermediul unui dispozitiv fără manșete, atașat la încheietura mâinii, a fost asociată cu o tensiune arterială sistolică semnificativ mai mică la șase luni în rândul adulţilor hipertensivi, arată o cercetare publicată în Medscape.

Monitorul utilizat, Aktiia, a fost util în monitorizarea valorilor tensionale pe baza semnalelor fotopletismografice înregistrate prin intermediul senzorilor optici. Măsurătorile tensiunii arteriale au fost apoi afișate pe o aplicaţie pentru smartphone, ceea ce a permis utilizatorilor să își monitorizeze în mod constant TA pe o perioadă mai mare de timp.

pressure-device-990462_1920
Monitorizarea TA cu manșetă la încheietura mâinii

 

În urma acestei monitorizări, beneficiul cel mai mare a fost remarcat în rândul utilizatorilor hipertensivi, fiind observată o reducere semnificativ statistică a TA sistolice (TAS) de -3,2 mmHg, începând din luna a treia de monitorizare continuă, și care a fost susţinută timp de șase luni. Printre utilizatorii cu TA sistolică <140 mmHg, TAS medie a rămas neschimbată.

Societatea Europeană de Hipertensiune a emis o declaraţie în luna iunie în care menţionează că măsurarea TA fără manșete este un domeniu cu un potenţial considerabil pentru îmbunătăţirea conștientizării, gestionării și controlului hipertensiunii arteriale, însă este necesară validarea acestor dispozitive înainte de a fi utilizate în practica clinică.

Foto: pixabay.com

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/980940

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe