Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Monitorul Oficial: concediile medicale pentru COVID-19, acordate și de medicul de familie

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 23 septembrie 2020, ora 16:37

În Monitorul Oficial al României a fost publicat ieri un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care arată în ce condiții se eliberează certificatele de concediu medical pentru persoanele depistate cu COVID-19.

Astfel, în Monitorul Oficial (partea I), nr. 865 din data de 22 septembrie 2020 a fost publicat Ordinul privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. 

concedii medicale medic de familie monitorul oficial

„Persoana asigurată confirmată cu o boală infectocontagioasă, pentru care s-a instituit măsura izolării la domiciliu sau la o locație declarată, la recomandarea medicului care a efectuat evaluarea acesteia fără internare, în scopul constatării și menținerii riscului de transmitere a unei boli infectocontagioase, beneficiază de concediu medical acordat de medicul de familie, pe întreaga perioadă înscrisă în documentul eliberat de Direcția de Sănătate Publică, care cuprinde informații referitoare la medicul care a evaluat cazul, unitatea sanitară în care acesta își desfășoară activitatea, precum și recomandarea cu privire la instituirea măsurii izolării, cu precizarea perioadei pentru care se dispune această măsură”, se arată în Ordinul nr. 15/2018/1.311/2017 publicat în Monitorul Oficial.

Documentul mai arată că „Certificatele de concediu medical (...) se eliberează dupăultima zi a încetării perioadei de izolare, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a încetării perioadei de izolare”. 

Au fost introduse în acest Ordin comun unele alineate noi, iar unul dintre acestea prevede:

„În situația în care data internării persoanei asigurate este ulterioară datei recoltării prime probe care confirmă boala infectocontagioasă, pentru această perioadă certificatul de concediu medical se acordă de medicul de familie, în baza documentului eliberat de direcția de sănătate publică, care cuprinde informații referitoare la data recoltării primei probe, data confirmării bolii infectocontagioase și data internării persoanei bolnave”.

Ordinul complet este publicat în varianta electronică a Monitorului Oficial al României, nr. 865, paginile 8-9. 

 

monitorul oficial1

monitorul oficial2

monitorul oficial3

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: monitorul oficial concediu medical concedii medicale medic de familie indemnizaţii de asigurări indemnizatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.