Newsflash
Știri

Monitorul Oficial: Lista cu spitalele de suport COVID-19 a fost actualizată

de Florentina Ionescu - sept. 24 2020
Monitorul Oficial: Lista cu spitalele de suport COVID-19 a fost actualizată

La începutul acestei săptămâni, în Monitorul Oficial al României a fost publicat un Ordin al Ministerului Sănătății prin care se arată ce unități sanitare au fost introduse pe lista spitalelor suport COVID-19.

În Ordin sunt oferite noi informații despre Lista spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și Lista cu spotalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2.

spitale covid plan masuri

Astfel, potrivit acestui Ordin, se va modifica Ordinul ministrului sănătății nr. 555 / 2020 și vor fi introduse câteva spitale pe lista unităților care tratează pacienți cu COVID-19 ori suspecți de COVID-19.

În anexa nr. 3 a Ordinului nr. 555 / 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19) au fost introduse următoarele spitale:

  • La poziția 32 a fost introdus Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș
  • La poziția 36 din listă a fost introdus S.C. Spitalul Orășenesc – SRL Videle
  • La poziția 42 din listă au fost introduse: Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, Spitalul Clinic CF I Witting București, Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de muncă
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” – secție externă modulară Pipera, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București (structură dedicată pacienților COVID-19), Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie” București (structură dedicată pacienților COVID-19), Spitalul Clinic de Copii „Victor Gomoiu” București (structură dedicată pacienților COVID-19).

Coloanele din tabelul publicat în Monitorul Oficial reprezintă: spital-suport pacienți COVID-19 pozitiv sau suspecți; maternitate – COVID-19 pozitiv sau suspecți; Unitate de dializă pacienți COVID-19 sau suspecți.

ordin spitale covid1

ordin spitale covid2

 


Notă autor:

Foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe