Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mov pentru epilepsie

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE miercuri, 4 aprilie 2012
   Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din România (ASPERO) a consemnat luni, 26 martie a.c., Ziua internaţională a epilepsiei, împăr­ţind mii de materiale infor­mative şi încurajând oamenii să poarte mov – culoarea desemnată ca simbol internaţional al acestui eveniment.
   Conform statisticilor, jumătate de milion de români suferă de această afecţiune, iar trei din zece nu îşi pot controla boala din cauza formelor rezistente la tratamentul clasic.
   Cu această ocazie, ASPERO vrea să aducă în atenţie dificultăţile cu care se confruntă pacienţii epi­leptici – sunt stigmatizaţi social şi au acces limitat la investigaţii specifice din cauza lipsei de echipament sau a preţului ridicat. „Pacientul cu epilep­sie are un risc crescut de deces prematur. Acest fapt este consecinţa situaţiilor impredictibile legate de crizele cu alterare de conştiinţă şi căderi. (…) De aceea, este foarte important pentru noi toţi să ştim să le acordăm primul ajutor“, a declarat dr. Ioana Mândruţă, neurolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
   Mai multe informaţii despre această afecţiune, cauze, simptome şi cum se poate acorda primul ajutor în cazul unei crize convul­sive/epileptice sunt disponi­bile pe site-ul asociaţiei (www.aspe.ro).
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC