Newsflash
Știri

MS a aprobat încetarea contractului fostului manager al SUUB

de Dorina Novac, Florentina Ionescu - apr. 28 2020
MS a aprobat încetarea contractului fostului manager al SUUB

Conducerea Ministerului Sănătăţii (MS) a decis în 22 martie 2020 suspendarea contractului managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, după ce mai mulți pacienți au fost infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Update 28 aprilie 2020

Potrivit unui comunicat emis astăzi, conducerea Ministerului Sănătății (MS) a luat act și a analizat propunerea Consiliului de administrație al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) formulată în baza referatelor de control ale Direcției Control și Integritate din cadrul ministerului din data de 21.03.2020, respectiv 21.04.2020.

„În acest context, conducerea MS a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr. Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020”, se arată în comunicatul MS.

Conducerea SUUB va fi asigurată de prof. dr. Cătalin Florin Cârstoiu, care a fost a numit începând de astăzi în funcția de manager interimar al unității medicale, pentru o perioadă de 6 luni.

Prof.dr. Cătalin Florin Cârstoiu a asigurat conducerea SUUB de la data suspendării contractului managerului Adriana Nica.

update 22 martie 2020

Decizia de suspendare a contractului managerului SUUB vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în acele zile din luna martie nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus atât în rândul pacienților, cât și al personalului medical.

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

„În Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, informează Ministerul Sănătății.

Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof. dr. Cătălin Cârstoiu.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe