Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS a finalizat distribuirea a 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 29 septembrie 2020, ora 14:49

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că a finalizat distribuirea a 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta între 6 luni și 3 ani, la care este recomandată vaccinarea.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii (MS) a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea  imunizării unui număr cît mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

vaccin copii
Sursă imagine: Pixabay

 

„În data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății  a început campania de vaccinare prin distrubuția primelor 330.000 doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc”, informează MS.

Sursa citată precizează că repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

„Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiștii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel, și care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, personal sanitar”, anunță MS.

Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă  populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

Etichete: ministerul sanatatii vaccin gripal imunizare situatie epidemiologica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.