Newsflash
Știri

MS aprobă plata TVA în programul privind reducerea incidenței tuberculozei

de L. Budin - apr. 8 2022
MS aprobă plata TVA în programul privind reducerea incidenței tuberculozei

S-a aprobat OUG privind asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul MS, a sumelor necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul Programului ROU-T-MOH.

Programul ROU-T-MOH, intitulat „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, este finanţat de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, aprobat pentru perioada 1 octombrie 2018 – 31 martie 2023, se arată într-un comunicat.

radiografie-plamani

Proiectul de Ordonanță de Urgență privește și abrogarea OUG nr. 112/2020 pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, a sumelor necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul programului respectiv.

Documentul stabilește cadrul legal necesar pentru acoperirea de la bugetul de stat a taxei pe valoarea adăugată (TVA) în valoare de peste 1,4 milioane de lei pentru bunurile și serviciile achiziționate în cadrul proiectului menționat, finanțat de către Fondul Global printr-un grant de tranziție.

Ministerul Sănătății derulează, din 2018, grantul de tranziție ROU-T-MOH, în parteneriat cu Romanian Angel Appeal (RAA), OMS –Biroul regional pentru Europa și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) București. Valoarea totală a programului este de peste 6,7 milioane euro, iar durata de implementare este până la data de 31.03.2023. Proiectul are ca scop reducerea incidenței tuberculozei printr-un nou model de îngrijire a pacientului cu TB, cu servicii ambulatorii accesibile și securizarea accesului la medicamente și metode de diagnostic prin achiziționarea de medicamente, kituri de testare și echipamente de laborator.

Grantul are un rol esențial în implementarea Strategiei Naționale de Control al Tuberculozei 2022-2030.

Tuberculoza reprezintă o prioritate de sănătate publică pentru Ministerul Sănătății și Guvernul României. Rezultatele ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii în țara noastră, urmare a derulării mai multor programe naționale și de internaționale de combatere a acestei afecțiuni”, se mai arată în comunicat.

Rafila dorește trecerea SMURD la Ministerul Sănătății, Arafat nu vede motivul

Bursele speciale „Theodor Burghele”, acordate studenților UMFCD

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe