Newsflash
Știri

MS, după ce un primar s-a vaccinat în prima etapă: Nu avem suficiente doze de vaccin

de Dorina Novac - ian. 15 2021
MS, după ce un primar s-a vaccinat în prima etapă: Nu avem suficiente doze de vaccin

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, că nu sunt suficiente doze de vaccin pentru toți românii și că trebuie să se dea prioritate persoanelor în vârstă, celor cu boli cronice și lucrătorilor din domeniile esențiale.

Ministerul Sanatatii (MS) a menționat, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, că este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate persoanelor în vârstă, celor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale.

mesajul ministerului sanatatii
Sursă imagine: Pixabay

„Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii. (...) Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie. Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de Ministerul Sănătății”, au scris reprezentanții MS.

Ministerul sanatatii

Aceștia atrag atenția că joi Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei unui medic de familie pentru nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, medicul de familie l-a vaccinat pe primarul unei comune.

„Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12:00, d-nul E. N. (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr P. P. La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate”, se arată în postare.

Medicul care a efectuat programarea online afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere.

„Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19”, informează reprezentanții MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe