Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS și INSP reanalizează obligativitatea unui test RT-PCR la intrarea în țară

Viața Medicală
L. Budin vineri, 3 decembrie 2021, ora 17:26

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Național de Sănătate Publică reanalizează de urgență dacă se impune prezentarea unui test negativ RT-PCR, în cazul persoanelor care sosesc în ţară din data de 5 decembrie.

Din cauza incertitudinilor privind gradul de răspândire a noii variate Omicron la nivel mondial, precum şi posibilității de infectare a persoanelor trecute prin boală sau vaccinate cu schemă completă, INSP a trimis către DSU şi către Ministerul Sănătății o adresă, prin care propune ca „intrarea pe teritoriul naţional să se facă doar prin prezentarea unui rezultat negativ la un test efectuat cu maxim 48 de ore înainte, indiferent de zona de risc epidemiologic din care sosesc călătorii”, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), citat de Agerpres.

test-pcr

Referitor la informaţiile venite «pe surse» privind «disensiunile» care ar fi avut loc în cadrul şedinţei de guvern de astăzi, precizăm că ele sunt departe de a fi adevărate, iar în urma prezentării propunerii iniţiale avizate de către specialişti, detaliată anterior, la nivelul Guvernului, în urma discuţiilor care au avut loc, s-a stabilit reanalizarea acestui aspect de către Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”,

Pentru că această propunere a venit din partea INSP, DSU a urmărit de o manieră prioritară ca acest aspect să fie discutat în cadrul şedinţei CNSU de astăzi, arată reprezentanții instituției.

Aceștia reiterează că, potrivit competenţelor instituţionale, încă de la debutul pandemiei au elaborat direcţii de acţiune, în baza propunerilor venite din partea specialiştilor de sănătate publică, care mai apoi au fost discutate şi implementate sau nu în cadrul forului superior, respectiv Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Etichete: propunere insp test RT-PCR negativ intrarea in romania analiza ms si insp

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.