Newsflash
Știri

MS: testarea elevilor pentru COVID-19 se va face de două ori pe săptămână

de Florentina Ionescu - dec. 13 2021
MS: testarea elevilor pentru COVID-19 se va face de două ori pe săptămână

Ministerul Sănătății subliniază că testarea elevilor pentru COVID-19 nu a fost suspendată și că nu a fost luată în discuție această posibilitate.

Plecând de la interesul public justificat privind testarea elevilor cu teste rapide de saliva pentru depistarea COVID-19, pentru corecta informare a publicului, reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) au făcut următoarele precizări: 

elevi coronavirus

Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate, se arată într-o informare de presă a MS.

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile (duminică, 12 decembrie – n. red.) și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, se arată în informare.

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din invatamant. Aceasta testare se va face de două ori pe săptămână, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor.

De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe