Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS vrea să schimbe criteriile prin care se instituie carantina localităților

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 23 martie 2021, ora 11:38

Experții din cadrul Ministerului Sănătății vor să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină.

Oficialii din minister și-au dat seamna că incidența cazurilor e foarte dependentă de testare și că acolo unde se testează puțin, incidența e mică, scrie Digi24. Ieri au avut loc discuții, iar intenția experților este ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul. 

carantina tari europa masuri covid-19

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

De asemenea, Andreea Moldovan a spus că și-ar dori să se introducă și un indicator care să arate gradul de testare.

Etichete: dr. andreea moldovan andreea moldovan ministerul sanatatii carantina locala carantina zonală carantina localitati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.