Newsflash
Știri

MSD: granturi pentru politicile de sănătate din domeniul cancerului

de L. Budin - apr. 11 2022
MSD: granturi pentru politicile de sănătate din domeniul cancerului

MSD România adresează o invitație publică comunității științifice și academice din țară, pentru depunerea de propuneri de proiecte de cercetare, în vederea finanțării prin acest program.

Divizia de oncologie din cadrul MSD a lansat o nouă rundă a Programului de Granturi privind politicile de sănătate din domeniul cancerului. Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este data de 18 mai, se arată într-un comunicat.

doctor-computer

Apelul anual lansat de MSD vizează proiectele de cercetare care își propun să analizeze capacitatea sistemului de sănătate și politicilor publice din acest domeniu de a asigura servicii de îngrijire a cancerului într-un mod eficace si sustenabil. Programul de Granturi MSD își propune să creeze o comunitate globală de cercetători în domeniul politicilor de sănătate, interesați și implicați în formularea de recomandări validate științific și vizionare, care pot îmbunătăți politicile în domeniu și, în final, viața paciențiilor bolnavi de cancer.

Anul acesta, Programul de Granturi MSD va finanța la nivel global un număr de opt granturi (finanțări nerambursabile) pentru proiecte provenite din 8 țări ale lumii. Pentru al doilea an consecutiv, România a fost aleasă să fie una din cele 8 țări eligibile pentru a beneficia de finanțare prin acest program.

Fiecare grant, în valoare de până la 50.000 USD, va oferi finanțare pentru proiecte de cercetare privind politicile publice în domeniul cancerului, care pot oferi oportunități de încurajare a dialogului între actorii relevanți și de diseminare a cunoștințelor și informațiilor menite să contribuie la îmbunătățirea îngrijirii pentru pacienții oncologici.

Domeniile de cercetare ce se pot califica în această ediție sunt:

  • Impactul politicilor în domeniul cancerului asupra rezultatelor obținute la pacienții oncologici;
  • Abordări/soluții noi ce pot să îmbunătățească finanțarea și accesul la îngrijirea cancerului;
  • Echitate în îngrijirea cancerului.

Întregul proces are la bază o procedură de selecție. Potențialii candidați trebuie să aibă în vedere că acest program independent de granturi se concentrează doar asupra cercetării privind politicile de sănătate: legislație, reglementări, programe guvernamentale și intervenții în domeniul cancerului. Acest program nu va acorda granturi pentru cercetări privind terapii specifice și rezultatele asociate unor astfel de terapii.

Următoarele criterii vor servi la selectarea celor mai bune proiecte de cercetare dintre cele propuse:

  • Abordarea unor subiecte relevante pentru politicile publice de sănătate naționale sau regionale ce privesc cancerul;
  • Posibilitatea de a extinde cunoștințele existente cu privire la temele eligibile menționate;
  • Posibilitatea de a elabora o lucrare de calitate adecvată, care să fie publicată într-un jurnal de specialitate recunoscut, peer-reviewed;
  • Demonstrarea motivelor pentru care cercetarea propusă este relevantă pentru factorii de decizie și modul în care rezultatele cercetării vor fi diseminate în mod eficace;
  • Cercetarea este efectuată de solicitanți cu o experiență dovedită în realizarea de cercetări independente de înaltă calitate privind politicile de sănătate;
  • Cercetarea se va derula printr-o instituție care își desfășoară activitatea în afara unui scop lucrativ și care îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute în Program;
  • Cercetarea nu trebuie să acopere ceea ce MSD clasifică drept cercetare privind siguranța și eficacitatea medicamentului/terapiei.

Descrierea integrală a Programului de Granturi MSD și condițiile de eligibilitate sunt disponibile aici.

Cercetătorii  interesați de oportunitatea oferită prin Programul de Granturi al MSD sunt invitați să participe, pe 11 aprilie, ora 18.00, la o sesiune informală organizată online, care va include o prezentare  în detaliu a programului și  o secțiune de întrebări și răspunsuri.

Pentru mai multe detalii privind acest eveniment, cei interesați pot apela la persoana responsabilă la nivel național, Raluca Sîmbotin - Policy & National Account Manager, e-mail gabriela.simbotin@merck.com.

Potrivit datelor Globocan, 98.886 de noi cazuri de cancer au fost diagnosticate în 2021, în România. Mortalitatea prin cancer reprezentă a doua cauză de deces, numărul deceselor prin cancer ajungând la 49.769 în 2020.

Bacteriile din tumori ajută celulele canceroase să metastazeze

Bursele speciale „Theodor Burghele”, acordate studenților UMFCD

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe