Newsflash
Știri

Necesarul de imunoglobulină pentru România ar fi de aproximativ 600 kg anual

de Dorina Novac - ian. 21 2020
Necesarul de imunoglobulină pentru România ar fi de aproximativ 600 kg anual

România are nevoie, în fiecare an, de aproximativ 600 de kilograme de imunoglobuline, conform recomandările organizațiilor europene.

O declarație în acest sens a fost făcută de Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA). Aceasta a mai subliniat importanţa unui registru naţional al persoanelor care au nevoie de un astfel de tratament cu imunoglobulină.

necesar imunoglobuline

Potrivit ei, anul trecut s-au adus 170 de kilograme, iar anul acesta, UNIFARM estimează că o să aducă 220 kilograme, scrie Agerpres.

„În 2019, ne-am dat seama că nu mai sunt contracte şi că pentru România firmele mari au alocat doar 40 kilograme. (...) UNIFARM a spus că a identificat soluţii pentru a aduce prin import paralel. Are o confirmare până la vreo 220 kg anul acesta", a afirmat Rozalina Lăpădatu.

De asemenea, președintele APAA a precizat că necesarul de imunoglobulină se anunţă firmelor producătoare cu un an înainte.

„Noi în 2019 trebuia să anunţăm ca ţară producătorii de imunoglobuline necesarul pentru 2021”, a spus Rozalina Lăpădatu.



Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe