Newsflash
Știri

Nelu Tătaru: „Avem în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir”

de Dorina Novac - oct. 7 2020
Nelu Tătaru: „Avem în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marți că în depozite mai există 4.000 de doze de Remdesivir, folosit în terapia cazurilor de COVID-19.

Nelu Tătaru a precizat, potrivit Agerpres, că acest medicament nu este „un panaceu universal”, în condiţiile în care nu există un tratament specific pentru noul coronavirus.

nelu tataru

„De la începutul lunii iulie noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol. Se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, în anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv. Noi trebuie să ştim că este un tratament care se dă pentru cinci zile (...), dar nu trebuie să îl vedem ca pe un panaceu universal”, a declarat ministrul Sănătății la un post de televiziune.

Acesta a mai subliniat că nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2, doar combinaţii de medicamente, pe care le folosim în anumite etape.

Potrivit sursei citate, Nelu Tătaru a subliniat că în acest moment există o transmitere comunitară accentuată a virusului, iar deciziile privind suspendarea anumitor activităţi se iau în funcţie de evoluţia locală a pandemiei şi de transmiterea SARS-CoV-2 în comunitate.

„Evaluarea făcută de INSP a arătat că suntem pe un trend ascendent şi atunci deciziile se iau în funcţie de acest trend la fiecare localitate în parte. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă sunt cele care adaptează evoluţia raportată de către DSP sau de către INSP la măsurile care se iau. Şi, în acest moment avem o transmitere comunitară accentuată destul de mare şi în Bucureşti şi în alte localităţi”, a adăugat Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe