Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nelu Tătaru, despre producerea Remdesivir la Antibiotice Iași: Nu avem încă posibilitatea

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 24 septembrie 2020, ora 13:46

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că nu există încă posibilitatea producerii medicamentului Remdesivir, necesar în tratarea noului coronavirus, la Antibiotice Iaşi.

Potrivit Agerpres, ministrul Sănătăţii a precizat că producerea medicamentului la Antibiotice Iași în acest moment nu este posibilă, pentru că nu este linie tehnologică.

remdesivir
Sursă imagine: unsplash.com

„Am avut o discuţie şi astăzi după-amiază voi fi la Iaşi, la Antibiotice Iaşi pentru a evalua... Din discuţiile preliminare nu există linie tehnologică. Nu avem încă posibilitatea. Capacitatea ar fi cam peste 2-3 ani până la cinci ani să putem produce cu o linie de producţie nouă şi cu patent”, a spus Tătaru, prezent la Institutul Clinic Fundeni.

Sursa citată precizează că, referindu-se la medicamentul Euthyrox, esenţial pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene, Tătaru a arătat că se fac importuri pentru a suplimenta dozele.

„Am solicitat această autorizaţie de import paralel. În acest moment, se fac importuri paralele pentru a suplimenta aceste doze, sperăm să ajungă şi la pacienţi”, a explicat ministrul.

Etichete: Euthyrox remdesivir Antibiotice Iași afecţiuni tiroidiene

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.