Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nelu Tătaru susține vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 15 septembrie 2021, ora 18:29

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului şi fost ministru al Sănătăţii, susţine vaccinarea sau testarea obligatorie COVID-19 pentru anumite categorii, din cauza numărului sporit de infectări.

Propunerea va fi discutată în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a mai precizat Nelu Tătaru, citat de Agerpres. Fostul ministru a participat la manifestările organizate la MApN, cu ocazia înmânării Drapelului de luptă Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Nelu Tataru

Noi avem o dublare a numărului de cazuri de la o zi la alta. Cred că acest context ne dă acea posibilitate de a lua nişte măsuri, tocmai pentru a nu aştepta să crească acest număr de cazuri. (...) Suntem într-un moment în care trebuie să luăm o decizie”, a mai spus fostul ministrul al Sănătății.

El a arătat că, în prezent, sunt 933 de paturi operaţionalizate la terapie intensivă şi că planul de rezilienţă prevede operaţionalizarea a 1.500 de paturi la aceste secţii.

Tătaru a susţinut că sistemul medical este pregătit pentru valul IV al pandemiei și a spus că trebuie verificat dacă măsurile de control se aplică şi sunt corecte.

Nu este vinovat cel care s-a vaccinat sau cel care a suferit trecând prin boală (...) să nu poată merge la un spectacol, să nu poată merge la un meci de fotbal (...). Voi milita pentru a păstra deschise aceste lucruri, dar să beneficieze cei care sunt vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală”, a adăugat Nelu Tătaru.

El consideră că nu sunt discriminatorii eventualele măsuri ce ar putea fi luate la nivel de unități de învățământ superior, de a-i primi la cursuri sau în cămine doar pe studenții vaccinați. 

Etichete: nelu tataru propunere de vaccinare obligatorie infectari sporite

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.