Newsflash
Știri

NeonaTEL: Call-center gratuit pentru gravidele cu risc de naștere prematură

de Dorina Novac - apr. 14 2020
NeonaTEL: Call-center gratuit pentru gravidele cu risc de naștere prematură

Un call-center gratuit pentru gravidele cu risc de naștere prematură și pentru părinții cu nou-născuți îndelung spitalizați a fost lansat, în contextul pandemiei de COVID-19, de Asociația Unu și Unu.

Potrivit unui comunicat de presă, acest serviciu se numește NeonaTEL și funcționează 7 zile pe săptămână, medicul neonatolog fiind disponibil de luni până vineri în intervalul 8:00-11:00, iar psihologul/psihoterapeutul și părintele de prematur de luni până duminică, în intervalul 8:00-20:00.

call-center pentru gravide

Pentru a beneficia de servicii, părinții sau femeile gravide pot apela numărul 021.9980 (cu tarif normal, apelabil din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă din România).

„În mod normal, pentru o familie cu nou-născuți prematuri sau îndelung spitalizați, perioada de adaptare la viața bebelușului în terapie intensivă neonatală este una foarte dificilă, plină de temeri și îngrijorări. După externare, se confruntă în continuare cu o perioadă de incertitudini până ce copilul reușește să se recupereze medical și să ajungă la nivelul de dezvoltare al unui bebeluș născut la termen. Printr-un carusel emoțional trec și femeile gravide care cunosc că au risc de naștere prematură. (...) Ne dorim să ajutăm părinții, medicii și sistemul sanitar, punând la dispoziție acest call-center gratuit, un proiect pe care am reușit să îl lansăm în timp record”, a declarat Corina Croitoru, președintele Asociației Unu și Unu.

NeonaTEL_COVID

La nivel mondial, conform sursei citate, 1 din 10 copii se naște prematur. Iar datelor oficiale arată că, în România se nasc prematur aproximativ 18 mii de copii, unii dezvoltând diverse dizabilități: surditate 3%; cecitate 8%; paralizie cerebrală 8-12%; retard mintal 14%.

Până nu demult, speranța de viață a prematurilor era destul de redusă, dar, în prezent, datorită progreselor în medicină, prematurii care ajung după naștere într-o unitate de îngrijire intensivă supraviețuiesc și pot avea o calitate bună a vieții.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe