Newsflash
Știri

Nereguli descoperite de corpul de control al premierului, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

de Dorina Novac - oct. 20 2020
Nereguli descoperite de corpul de control al premierului, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Corpul de control al prim-ministrului a finalizat o acțiune de control la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), care a vizat perioada 1 ianuarie 2017, până în prezent.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, obiectivele acțiunii de control au constat în verificarea respectării prevederilor legale și normelor interne privind organizarea și funcționarea instituției, a constituirii și realizării veniturilor, precum și cu privire la angajarea și efectuarea cheltuielilor la nivelul entității.

suub
Sursă imagine: Spitalul Universitar de Urgență București/ Facebook

De asemenea, sursa citată precizează că au fost făcute verificări cu privire la respectării prevederilor legale referitoare la atribuirea, încheierea și derularea contractelor de achiziții la nivelul instituție, a investițiilor efectuate în cadrul Blocului Operator Central, precum și a modului de organizare și funcționare a acestuia.

„Fostul manager al spitalului nu a organizat concursuri pentru toate posturile de șef de secție (în perioada 2017-2020), așa cum prevede art. 185 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în sinteza raportului acţiunii de control.

Astfel, din documentele puse la dispoziție s-a constatat că, în perioada supusă controlului, 1 ianuarie 2017 – 12 august 2020, din totalul de 24 de secții clinice, 2 secții neclinice, un centru de hemodializă, o unitate de primiri urgențe și 5 laboratoare, au fost organizate de către entitate concursuri doar pentru 9 posturi de șef de secție

De asemenea, conform raportului, au fost constatate o serie de posibile stări de incompatibilitate și conflicte de interese, în care s-ar afla mai multe persoane din conducerea spitalului (manager, șefi de secții), în special legate de deținerea unei funcții de conducere și prestarea unor activități în cadrul unei clinici private.

Raportul privind acţiunea de control efectuată la SUUB va fi transmis şi către: Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională pentru Integritate, Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiare, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Curtea de Conturi a României, Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

Sinteza acțiunii de control efectuată la Spitalul Universitar de Urgență București poate fi consultată AICI!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe