Newsflash
Știri

Nici BCG…

de Serviciul de presă al MS - feb. 12 2010
Nici BCG…

Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a cerut (luni, 8 februarie a.c.) conducerii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi celei a Institutului Naţional de Dezvoltare-Cercetare „Cantacuzino“ detalii privind situaţia vaccinurilor BCG, administrate la noună scuţi în maternitate în vederea profilaxiei specifice a tuberculozei. (...)

     În urma discuţiilor, s-a decis sistarea utilizării vaccinului BCG cu termen de valabilitate depăşit, chiar dacă acesta a primit iniţial prelungirea acestuia. Vaccinarea nou-născuţilor va fi reluată, în luna aprilie a. c., atunci când Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino“, care este producătorul vaccinului anti TBC va pune în funcţionare noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei. Ministerul Sănătăţii menţionează că sănătatea nou-născuţilor care au fost vaccinaţi până în prezent cu vaccinul existent în maternităţi nu a fost prejudiciată, vaccinul fiind un produs biologic corespunzător. De asemenea, stoparea vaccinării până în luna aprilie nu va aduce prejudicii nou-născuţilor, deoarece vaccinul se poate administra până la vârsta de 10 luni. Ca urmare, toţi copiii care au rămas nevaccinaţi vor fi imunizaţi atunci când va fi pusă pe piaţă noua producţie. (Serviciul de presă al M. S.titlul aparţine redacţiei.)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe