Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nici BCG…

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 12 februarie 2010

Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a cerut (luni, 8 februarie a.c.) conducerii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi celei a Institutului Naţional de Dezvoltare-Cercetare „Cantacuzino“ detalii privind situaţia vaccinurilor BCG, administrate la noună scuţi în maternitate în vederea profilaxiei specifice a tuberculozei. (...)

     În urma discuţiilor, s-a decis sistarea utilizării vaccinului BCG cu termen de valabilitate depăşit, chiar dacă acesta a primit iniţial prelungirea acestuia. Vaccinarea nou-născuţilor va fi reluată, în luna aprilie a. c., atunci când Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino“, care este producătorul vaccinului anti TBC va pune în funcţionare noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei. Ministerul Sănătăţii menţionează că sănătatea nou-născuţilor care au fost vaccinaţi până în prezent cu vaccinul existent în maternităţi nu a fost prejudiciată, vaccinul fiind un produs biologic corespunzător. De asemenea, stoparea vaccinării până în luna aprilie nu va aduce prejudicii nou-născuţilor, deoarece vaccinul se poate administra până la vârsta de 10 luni. Ca urmare, toţi copiii care au rămas nevaccinaţi vor fi imunizaţi atunci când va fi pusă pe piaţă noua producţie. (Serviciul de presă al M. S.titlul aparţine redacţiei.)
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC