Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Noi cazuri de infectare cu varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 3 februarie 2021, ora 15:20

Ministerul Sănătății a transmis în această seară că alte cazuri de infecție cu varianta britanică de SARS-CoV-2 au fost depistate în țara noastră.

update 3 februarie, ora 15.01 

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 3 februarie, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că a fost raportat un nou caz de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 ani din București. 

MS confirmă că acest nou caz are legătură cu Școala nr. 28 din București. Din informațiile primite de Ministerul Sănătății, persoana infectată cu varianta britanică de SARS-CoV-2 este cadru didactic la această școală.

Update 2 februarie, ora 16.46

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 2 februarie, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 6 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

V-ar putea interesa și: Varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie ar putea fi „mai mortală”

cazuri coronavirus spital judetean giurgiu

Este vorba despre 3 bărbați, din Bihor (35 ani), Ilfov (63 ani) și București (39 ani) și 3 femei din București (69 ani și, respectiv, 47 ani) și Dâmbovița (54 ani) pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

Pentru aceste probe, secvențierea genomului a fost realizată în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș”, a precizat MS.

Etichete: varianta sars-cov-2 in romania varianta din marea britanie varianta noua coronavirus varianta sars-cov-2 virus varianta varianta noua

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.