Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Noi ghiduri clinice pentru tratamentul hepatitei C

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA marţi, 17 decembrie 2013
   Asociaţia Europeană pentru Studiul Ficatului (EASL) a publicat luni, 9 decembrie, noile Ghiduri de Practică Clinică (CPGs) privind managementul infecţiei cu virus hepatitic C. Ghidul, care înlocuieşte versiunea anterioară, publicată în 2011, este desemnat să ajute medicii şi personalul medical în optimizarea îngrijirii pacienţilor cu hepatită virală C acută şi cronică.
   „De la publicarea celui mai recent ghid EASL în 2011, doi inhibitori de protează au fost aprobaţi pentru folosire la pacienţii cu hepatită virală C genotip 1. Aceste antivirale de primă generaţie cu acţiune directă sunt primele dintr-o serie de antivirale ce vor revoluţiona tratamentul pacienţilor cu HCV, inclusiv al celor care nu au răspuns la tratamentele anterioare. Noul ghid oferă informaţii esenţiale privind recomandările pentru utilizarea noilor medicamente aprobate, pentru a veni în ajutorul medicilor care le prescriu, astfel încât să ofere îngrijirea optimă pacienţilor cu HCV“, a spus profesorul David Mutimer, hepatolog reviewer al ghidului, de la Spitalul „Queen Elizabeth“ din Birmingham.
   La nivel mondial, aproximativ 160 milioane de indivizi prezintă infecţie cronică cu virus hepatitic C, adică aproximativ 2,35% din populaţia lumii. O cincime din pacienţii infectaţi cu HCV sunt expuşi riscului de a dezvolta ciroză hepatică sau cancer hepatic.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.