Newsflash
Știri

Noi ghiduri clinice pentru tratamentul hepatitei C

de Dr. Mariana MINEA - dec. 17 2013
Noi ghiduri clinice pentru tratamentul hepatitei C
   Asociaţia Europeană pentru Studiul Ficatului (EASL) a publicat luni, 9 decembrie, noile Ghiduri de Practică Clinică (CPGs) privind managementul infecţiei cu virus hepatitic C. Ghidul, care înlocuieşte versiunea anterioară, publicată în 2011, este desemnat să ajute medicii şi personalul medical în optimizarea îngrijirii pacienţilor cu hepatită virală C acută şi cronică.
   „De la publicarea celui mai recent ghid EASL în 2011, doi inhibitori de protează au fost aprobaţi pentru folosire la pacienţii cu hepatită virală C genotip 1. Aceste antivirale de primă generaţie cu acţiune directă sunt primele dintr-o serie de antivirale ce vor revoluţiona tratamentul pacienţilor cu HCV, inclusiv al celor care nu au răspuns la tratamentele anterioare. Noul ghid oferă informaţii esenţiale privind recomandările pentru utilizarea noilor medicamente aprobate, pentru a veni în ajutorul medicilor care le prescriu, astfel încât să ofere îngrijirea optimă pacienţilor cu HCV“, a spus profesorul David Mutimer, hepatolog reviewer al ghidului, de la Spitalul „Queen Elizabeth“ din Birmingham.
   La nivel mondial, aproximativ 160 milioane de indivizi prezintă infecţie cronică cu virus hepatitic C, adică aproximativ 2,35% din populaţia lumii. O cincime din pacienţii infectaţi cu HCV sunt expuşi riscului de a dezvolta ciroză hepatică sau cancer hepatic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe