Newsflash
Știri

Noi tranșe de medicamente pentru bolnavii COVID, distribuite spitalelor

de Dorina Novac - feb. 8 2022
Noi tranșe de medicamente pentru bolnavii COVID, distribuite spitalelor

Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost distribuite spitalelor care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 peste 48.600 doze de Kineret și 1.500 flacoane de 400 mg Tocilizumab.

tratament covid

„Ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila a aprobat astăzi, 7 februarie 2022, distribuția unei noi tranșe de medicamente pentru tratamentul pacienților infectați cu SARS-COV-2 care cuprinde 1500 flacoane de 400 mg Tocilizumab și peste 48 600 doze de Kineret”, se arată într-un comunicat de presă.

Medicamentele vor fi distribuite în aproximativ 300 de unități sanitare care tratează pacienți cu COVID-19, cu forme medii și grave de boală.

Cele 50. 000 de cutii de Molnupiravir achiziționate de către Ministerul Sănătății  au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare și spitale care tratează pacienți cu COVID-19.

„Molnupiravir este primul medicament specific anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe