Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nou centru de studiu pentru studenții și profesorii UMF „Victor Babeș” Timișoara

Viața Medicală
L. Budin marţi, 22 februarie 2022, ora 16:35

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara îşi va extinde spaţiul cu un nou centru de studiu, care se va construi în comuna Ghiroda, limitrofă municipiului.

Pentru investiţia de 25.000.000 de euro, UMF Timişoara caută constructor, prin lansarea pe SEAP a licitaţiei pentru proiectarea şi executarea lucrărilor, şi aşteaptă oferte până la data de 4 aprilie, se arată într-un comunicat al universității.

umf_victor-babes
Sursă foto: Facebook UMF „Victor Babeș” Timișoara

 

În vara anului 2021, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a alocat instituției de învățământ superior 144.445.000 de lei, informează Agerpres. Compania Naţională de Investiţii se va ocupa de finalizarea obiectivului, iar UMF „Victor Babeş” va finanţa din fonduri proprii doar cheltuielile pentru racordurile la utilităţi.

Această investiţie va permite o dezvoltare fără precedent a instituţiei noastre, atât prin creşterea calităţii actului educaţional, cât şi prin implementarea unui concept nou de educaţie medico-farmaceutică, care să îmbine activitatea didactică cu activitatea de cercetare ştiinţifică, sportul, artele şi natura”, anunţa în vara anului trecut Dorel Săndesc, prorector Dezvoltare Academică al UMF Timişoara, citat de Agerpres.

Proiectul, care se va derula pe un teren de 21.000 metri pătraţi, prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferinţe, un muzeu antropologic şi un centru expoziţional, birouri pentru cadre didactice şi personal ştiinţific, două săli de studiu şi discuţii, anexe. Se vor mai construi un corp de clădire cu rol didactic şi un imobil cu unităţi de cazare, sală şi terenuri de sport.

Noul centru va avea dotări moderne, instalaţii electrice, de protecţie împotriva şocurilor, sistem de supraveghere video, instalaţii de ventilare.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” reprezintă 7.241 de studenţi, 2.300 de medici rezidenţi şi peste 800 de cadre didactice specializate în peste 100 de discipline. Acestora şi se adaugă tinerii care desfăşoară studii universitare de doctorat în trei domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat. 

Etichete: umf victor babes timisoara nou centru de studiu comuna ghiroda

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.