Newsflash
Știri

Nou-născut de 500 g, transferat de la Hârșova la Constanța

de L. Budin - aug. 24 2022
Nou-născut de 500 g, transferat de la Hârșova la Constanța

Un băiețel venit pe lume prematur, la Spitalul Orășenesc Hârșova, a fost transferat cu o ambulanță la Spitalul de Urgență Constanța.

Băiețelul de 500 g și 25 de cm a venit pe lume la 24-25 de săptămâni, notează Radio România Constanța. În ciuda prematurității, micuțul este vioi, au remarcat cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc din Hârșova.

nou-nascut

Pentru că necesită îngrijiri speciale, nou-născutul a fost transferat la Terapie Intensivă Neonatală, în cadrul unității sanitare constănțene.

Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul Județean Constanța a fost renovat recent și e dotat cu echipamente medicale de ultimă oră. Lucrările de renovare și modernizare au demarat în august 2017, iar investiția totală s-a ridicat la 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispoziție de Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro).

Anual, în secția de terapie intensivă neonatală primesc îngrijiri peste 1.000 de copii născuți prematur sau cu afecțiuni medicale din județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați. Secția nu mai fusese renovată în totalitate din 1968, anul construirii spitalului.

Un copil spitalizat, după ce a căzut de pe-o coloană din Primăria Capitalei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe