Anticoagulantul oral inovator dabigatran etexilat a primit recent o opinie pozitivă din partea Comitetului de experţi al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), ceea ce constituie un pas decisiv în punerea sa pe piaţă. Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman a recomandat aprobarea lui în statele membre UE pentru prevenţia AVC şi a emboliei sistemice la pacienţii adulţi cu fibrilaţie atrială (FA) non-valvulară, care prezintă factori de risc. (...)"> Noua generaţie de anticoagulante orale - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Noua generaţie de anticoagulante orale

de Dr. Maria DRAGOTĂ - apr. 29 2011
Noua generaţie de anticoagulante orale

   Anticoagulantul oral inovator dabigatran etexilat a primit recent o opinie pozitivă din partea Comitetului de experţi al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), ceea ce constituie un pas decisiv în punerea sa pe piaţă. Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman a recomandat aprobarea lui în statele membre UE pentru prevenţia AVC şi a emboliei sistemice la pacienţii adulţi cu fibrilaţie atrială (FA) non-valvulară, care prezintă factori de risc. (...)

   Anticoagulantul oral inovator dabigatran etexilat a primit recent o opinie pozitivă din partea Comitetului de experţi al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), ceea ce constituie un pas decisiv în punerea sa pe piaţă. Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman a recomandat aprobarea lui în statele membre UE pentru prevenţia AVC şi a emboliei sistemice la pacienţii adulţi cu fibrilaţie atrială (FA) non-valvulară, care prezintă factori de risc. Opinia pozitivă se bazează pe rezultatele studiului – RE-LY (Randomized Evaluation of Long term anticoagulant therapY), cel mai amplu care a investigat FA până acum (18.113 pacienţi din 44 de ţări): dabigatran etexilat 150 mg de două ori pe zi asigură o reducere cu 35% mai mare a riscului de AVC şi de embolie sistemică faţă de warfarină, precum şi reduceri semnificative ale sângerărilor cu risc letal şi ale celor intracraniene.
   Primul reprezentant al noii generaţii de anticoagulante orale – inhibitorii direcţi de trombină –, acest medicament asigură un profil anticoagulant eficient, predictibil şi consistent, cu un potenţial scăzut de interacţiuni medicamentoase, fără interacţiuni alimentare şi nu necesită monitorizarea de rutină a coagulării sau a ajustării dozei.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe