Newsflash
Știri

Noua grilă de salarizare

de - sept. 4 2009
Noua grilă de salarizare

În condiţiile în care coeficienţii pentru mai multe categorii sociale au fost reduşi, Ministerul Sănătăţii a reuşit să obţină echivalarea funcţiei de medic primar cu cea de conferenţiar, cu coeficienţi între 4,20 şi 5,25, în funcţie de vechimea în muncă. (...)

   Negocierea a pornit de la coeficienţi între 4,05 şi 5,10. De asemenea, medicul specialist, care reprezintă categoria cu ponderea cea mai mare în unităţile sanitare, va beneficia de coeficienţi între 3,30 şi 4,15. Iniţial, s-a discutat despre coeficienţi de salarizare între 3 şi 3,75. Medicii rezidenţi între anii I şi VII vor beneficia de coeficienţi între 2,45 şi 3,20. Suplimentar, cadrele medicale mai pot să beneficieze atât de sporuri corespunzătoare condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, în limita unui procent de 30% din salariul de bază, cât şi de venituri obţinute în urma efectuării gărzilor.
   Ministrul sănătăţii a mai subliniat că noua grilă de salarizare pentru medici a fost gândită astfel încât coeficientul maxim al unei categorii profesionale să fie mai mic decât coeficientul minim al categoriei superioare. Astfel, nu vor mai exista situaţii în care medicul specialist să câştige mai mult decât cel care are primariatul. Prin această măsură, se dă posibilitatea cadrelor medicale din România să-şi dezvolte cariera profesională în conformitate cu gradele profesionale dobândite şi pe baza experienţei acumulate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe