Newsflash
Știri

Nouă medici, cotați în primii 10% oameni de știință din lume de Universitatea Stanford

de Dorina Novac - dec. 8 2021
Nouă medici, cotați în primii 10% oameni de știință din lume de Universitatea Stanford

Mai mulți medici colaboratori de la spitalul Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Austria, au fost cotaţi în primii 10% oameni de ştiinţă din lume, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

Lista completă cuprinde 2 milioane de specialiști reputați din 22 de domenii științifice și 176 de subdomenii.

doctor

Wiener Privatklinik (WPK) este certificat ca unul dintre cele mai bune spitale din lume în 2021 și deține două reprezentanțe pentru suport pacienți în România, în București și Timișoara.

„Aceasta este cea mai cuprinzătoare bază de date care cotează oamenii de știință de top din fiecare domeniu, oferind publicului larg acces la cei mai citați autori, la lucrările publicate și la date actualizate despre carieră și realizările profesionale”, se arată într-un comunicat.

Astfel, clasamentul reprezintă un indicator al performanțelor pe termen lung, iar pentru majoritatea oamenilor de știință activi aceasta reflectă contribuția pe care o aduc la dezvoltarea ariei de specialitate și pregătirea viitoarelor generații de experți.

„Spitalul Wiener Privatklinik este mândru și onorat că 9 dintre medicii săi colaboratori au fost incluși pe lista celor mai buni oameni de știință din lume, de către Universitatea Stanford. Nominalizarea vine ca o recunoaștere a activității lor științifice și clinice de excepție. Suntem fericiți că prin intermediul Wiener Privatklinik, pacienții români și din întreaga Europă beneficiază de expertiza lor”, a declarat Ema Hafner, directorul departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Pentru devoltarea bazei de date, au fost utilizate datele Scopus colectate pe perioada de 22 de ani (1996 – 2017), luând în considerare o serie de parametri de citare, printre care: numărul total de citări, indicele Hirsch, numărul de citări ale lucrărilor în calitate de autor unic, prim sau ultim autor, numărul de colaboratori și numărul de lucrări în colaborare.

Datele privind întreaga carieră sunt actualizate până la sfârșitul anului 2020.

Lista celor 9 medici colaboratori ai WPK nominalizați de Universitatea Stanford este alcătuită din:

  1. Prof. univ. dr. Siegfried Kasper, medic specialist psihiatrie și psihoterapie – în primii 0,2% oameni de știință ai lumii.

Dr. Kasper a fost citat în peste 600 de publicații în PubMed și în peste 250 de cărți sau capitole de carte, în diverse domenii ale psihiatriei. El se concentrează pe bazele biologice ale tulburărilor mentale și pe posibilele abordări terapeutice ale acestora;

  1. Prof. univ. dr. Georg Stingl, medic specialist dermatologie – primii 1,5% oameni de știință ai lumii.

În calitate de specialist în dermatologie și imunologie, Prof. Univ. Dr. Georg Stingl se concentrează pe diagnosticarea și tratarea bolilor inflamatorii și alergice ale pielii, pe bolile autoimune și pe bolile infecțioase;

  1. Prof. univ. dr. Christoph Zielinski, medic oncolog – primii 2% oameni de știință ai lumii.

Profesorul Zielinski coordonează WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est, parte din spitalul Wiener Privatklinik;

  1. Prof. univ. dr. Walter Klepetko, medic specialist chirurgie toracică - primii 3% oameni de știință ai lumii.

Este director medical al Centrului Internațional Vienez pentru Oncologie Toracică (VICTO) al WPK, format dintr-o echipă de experți internaționali cu specializare în chirurgie, oncologie și radiologie, care tratează tumorile maligne toracice folosind cele mai noi tratamente în domeniu;

  1. Prof. dr. Erich Minar, medic specialist angiologie – primii 3% oameni de știință ai lumii.

Este specialist de renume internațional și se concentrează pe medicina vasculară cunoscută și ca angiologie, atât la nivel nivel clinic cât și științific. Acest domeniu al medicinii tratează tulburările circulatorii din toate regiunile vasculare.

  1. Prof. univ. dr. Martin Schillinger, medic specialist cardiologie – primii 3% oameni de știință ai lumii.

Prioritățile clinice și de cercetare ale profesorului Schillinger sunt diagnosticarea, urmată de tratarea prin metode minim invazive a tulburărilor circulatorii la nivelul inimii, creierului și picioarelor, precum și abordarea factorilor de risc ale acestora;

  1. Prof. univ. dr. Anton Luger, medic specialist endocrinologie – primii 4% oameni de știință ai lumii.

Membru activ al mai multor societăți internaționale, în special al Societății de Endocrinologie, prof. univ. dr. Anton Luger a fost numit președinte al Uniunii Europene a Medicilor Specialiști

(UEMS), Secțiunea Endocrinologie, Diabet și Metabolism. Este autor și co-autor a peste 230 de cărți și lucrări în reviste de specialitate și membru al comitetului editorial al unor reviste precum Hormones și Endocrine;

  1. Prof. univ. dr. Sebastian Schoppmann, medic specialist chirurgie generală – primii 6% oameni de știință ai lumii.

Nominalizat în 2013, de către publicația News, ca unul dintre cei mai buni medici din Austria și unul dintre cei mai buni specialiști în tratarea afecțiunilor tractului digestiv, prof. univ. dr. Sebastian Schoppmann este membru al mai multor societăți medicale;

  1. Prof. univ. dr. Emeka Nkenke, medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială – primii 7% oameni de știință ai lumii.

Prof. Nkenke deține un doctorat în medicină teoretică și este dublu calificat, atât ca medic, cât și ca dentist. Este specializat în planificarea chirurgicală virtuală și în utilizarea implanturilor specifice pacientului în chirurgia ortognatică, chirurgia cranio-facială și chirurgia reconstructivă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe