Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Noul coronavirus afectează calendarul evenimentelor medicale de la noi din țară

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 13 martie 2020, ora 09:58

Autoritățile au anunțat că începând de duminică, 8 martie, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Astfel, din cauza riscului mare de răspândire a noului coronavirus, mulți organizatori de evenimente medicale au decis să amâne aceste manifestări.

Măsura este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

evenimente medicale

Totodată, decizia autorităților este valabilă până la data de 31 martie 2020, pe întreg teritoriul României, și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

UPDATE - Alte evenimente medicale amânate

Organizatorii anunță că au fost amânate alte două evenimente medicale:

- Conferința Pediatru.ro, de la Timișoara, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 29 - 30 aprilie 2020.

- Conferința Medic.ro, de la Vaslui, care ar fi trebuit să se desfășoare în 29 aprilie 2020.

O listă cu o parte dintre evenimentele medicale amânate încă de zilele trecute: 

 • Conferinţa Pediatru.ro, care ar fi trebuit să aibă loc la Craiova, în perioada 10-11 martie 2020; 

 • Simpozionul lunii martie, organizat de Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, 12 martie 2020, care urma să se desfășoare la București; 

 • Conferința Medic.ro care urma să se desfășoare la Suceava, în perioada 12-13 martie 2020;

 • Forum Ginecologia.ro - Hot topics in Obstetrics and Gynecology (13-14 martie 2020), care urma să se desfășoare la București;

 • Forum Perinatologia.ro - Hot Topics in Perinatology (14 martie 2020), care urma să se desfășoare la Bucureşti; şi Workshopul „Ventilaţia mecanică neonatală” , care urma să aibă loc la Bucureşti, în perioada 13-14 martie 2020;

 • Conferinţa Pediatru.ro, care ar fi trebuit să aibă loc la Cluj-Napoca, în perioada 19-20 martie 2020;

 • Conferinţa Farmacist.ro - Aspecte practice în farmacia de comunitate, 20 martie 2020, care urma să se desfășoare la Bucureşti; 

 • Conferinţa Medic.ro, care urma să aibă loc la Râmnicu Vâlcea, în 24 martie 2020;

 • Conferința de medicina familiei cu participare internațională – „Echilibrul delicat între știință, artă și comunicare”, care urma să se desfășoare la București, 25-29 martie 2020. 

 • Conferința Farmacist.ro - Aspecte practice în farmacia de comunitate, care urma să se desfășoare la Galați, 8 aprilie 2020;

 • Conferinţa Medic.ro, care urma să se desfășoare la Galaţi, în 9 aprilie 2020;

„În contextul național și internațional al infecției cu noul coronavirus (afecțiunea COVID-19) și al reglementărilor în vigoare, am luat decizia de a amâna conferințele pe care MedicHub urma să le organizeze în perioada imediat următoare. În momentul în care vom avea certitudinea că nimeni nu va fi pus în pericol și că vom putea organiza conferințele în cele mai bune condiții, vom anunța datele în care vor fi reprogramate, astfel încât partenerii noștri, medici și farmaciști, să poată să-și definitiveze calendarul de evenimente științifice pe 2020. Până atunci, invităm profesioniștii din domeniul medical să utilizeze instrumentele de EMC disponibile în platforma medichub.ro”, a declarat Lavinia Simion - Deputy CEO Multichannel MedicHub, pentru „Viața Medicală”.

Un alt eveniment medical amânat recent este a XI-a ediție a Congresului Asociației Romtransplant, care ar fi trebuit să aibă loc între 18 și 21 martie. Organizatorii au transmis ieri, 10 martie, un mesaj celor care doreau să participe la eveniment:

„Măsurile impuse la nivel național legate de epidemia COVID-19, ne obligă sa amânăm această manifestare pentru luna septembrie a anului curent și vom reveni în cel mai scurt timp cu datele exacte. Cât de curând vom posta și comunicatul DSP Iași cu referire la imposibilitatea desfășurării congresului în perioada 18-20 martie 2020. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de această anulare și vă mulțumim pentru înțelegere”, au transmis cei care organizează Congresul Romtransplant.

Pe de altă parte, există și unele evenimente care au primit avizul DSP și care nu se amână. De exemplu, Congresul Societății Române de Glaucom, care are loc între 11 și 14 martie 2020.

Dragi participanți și colaboratori, Congresul de Glaucom se va desfășura conform planului inițial, în perioada 11-14 martie 2020, la Brașov. Evenimentul a primit aviz favorabil din partea Direcției de Sănătate Publică a Jud. Brașov conform ultimelor reglementări în vigoare. Vă așteptam! ”, scriu organizatorii pe site-ul oficial.

Harta cu județele cu cazuri confirmate de infecție cu coronavirus

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: infectie cu coronavirus epidemie cu coronavirus simptome coronavirus coronavirus romania infectie cu noul coronavirus aparat pentru depistarea coronavirusului pacienti coronavirus cazuri coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.