Newsflash
Știri

Noutăţi în platforma de programare la vaccinare

de Florentina Ionescu - nov. 12 2021
Noutăţi în platforma de programare la vaccinare

Echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a optimizat aplicaţia RoVaccinare și a implementat două funcţionalităţi noi.

noutati ROVACCINARE

Prima oferă posibilitatea programării la doza de rapel (booster) pentru persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson. Singura condiţie pentru programare este să fi trecut 180 de zile de la administrarea primei doze. În cea de-a doua funcţionalitate, se poate face programarea automată la doza a treia (suplimentară) pentru persoanele imunocompromise care aleg să se vaccineze cu unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN Mesager – Pfizer sau Moderna.

Pașii standard de urmat

Persoanele imunocompromise care au o recomandare medicală pentru administrarea unei scheme de vaccinare împotriva COVID-19 formată din trei doze cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna se programează în platforma informatică urmând pașii standard pentru primele doze. La administrarea dozei în centrul de vaccinare, aceste persoane vor fi înscrise în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări într-o categorie distinctă.

După administrarea dozei a doua, indiferent de tipul de vaccin administrat (Pfizer sau Moderna), pentru această categorie specială de persoane, platforma informatică va genera automat o programare pentru doza a treia suplimentară, la un interval de 28 de zile. CNCAV a precizat că programarea pentru doza trei suplimentară poate fi vizualizată, anulată sau modificată (la altă dată calendaristică) din platforma RoVaccinare de fiecare beneficiar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe