Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nu avem epidemie de gripă

Viața Medicală
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII vineri, 4 februarie 2011

   Până în prezent, în România nu se înregistrează epidemie de gripă, au constatat specialiştii Ministerului Sănătăţii, după o analiză a evoluţiei epidemiologice din ţara noastră. Evaluând situaţia actuală, în contextul evoluţiei gripei pe plan european, comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii a elaborat măsuri şi recomandări care au fost transmise reţelei de asistenţă medicală. Astfel, s-a constatat că situaţia epidemiologică se încadrează la nivel mediu de intensitate şi cu o tendinţă de creştere a cazurilor de viroze respiratorii şi gripă pentru perioada imediat următoare. (...)

   Până în prezent, în România nu se înregistrează epidemie de gripă, au constatat specialiştii Ministerului Sănătăţii, după o analiză a evoluţiei epidemiologice din ţara noastră. Evaluând situaţia actuală, în contextul evoluţiei gripei pe plan european, comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii a elaborat măsuri şi recomandări care au fost transmise reţelei de asistenţă medicală. Astfel, s-a constatat că situaţia epidemiologică se încadrează la nivel mediu de intensitate şi cu o tendinţă de creştere a cazurilor de viroze respiratorii şi gripă pentru perioada imediat următoare. În prezent, există cazuri sporadice de gripă A/H1N1, pe întreg teritoriul naţional şi focare teritoriale în Iaşi, Bucureşti, Constanţa şi Mureş. Tulpina circulantă dominantă, care a dus şi la decese, este tipul A/H1N1 dar, concomitent, sunt înregistrate şi cazuri de gripă cu virusul tip B şi A/H3N2. De asemenea, cazurile de pneumonie la copii s-au înmulţit.
   Din datele MS rezultă că populaţia a fost corespunzător asigurată cu asistenţă medicală la toate eşaloanele de servicii, managementul prevenirii şi combaterii virozelor respiratorii şi gripei a fost organizat în conformitate cu normativele specifice pentru gripa sezonieră, sistemul informaţional de supraveghere a funcţionat bine şi au fost imunizate cu vaccinul sezonier 2010/2011 aproape 1,2 milioane de persoane, conform recomandărilor de priorităţi. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.