Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Număr record de olimpici înscriși la admiterea UMF „Carol Davila”

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 31 iulie 2020

Din cei 3.326 de candidaţi înscriși la examenul de admitere la UMF „Carol Davila”, un număr record, 46, au fost olimpici naţionali și internaţionali.

admitere

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „ Carol Davila” (UMFCD) a avut loc duminica trecută, 26 iulie, în mai multe spaţii din Centrul Expoziţional Romexpo, în condiţii speciale, respectându-se normele în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19. Din cei 3.326 de candidaţi înscriși, un număr record, 46, au fost olimpici naţionali și internaţionali.

La Facultatea de Medicină au fost scoase la concurs 660 de locuri finanţate de la buget și 150 de locuri cu taxă, în timp ce la Facultatea de Medicină Dentară a fost scos la concurs un număr de 180 de locuri finanţate de la buget și 100 de locuri cu taxă. Anul acesta, viitorii studenţi au manifestat un interes scăzut faţă de Facultatea de Farmacie, numărul candidaţilor înscriși nedepășindu-l pe cel al locurilor scoase la concurs.

Concurenţa a fost mai mare decât anul trecut, după cum a afirmat rectorul UMF. „Au fost cu 300 de candidaţi mai mulţi decât anul trecut. La medicină generală au fost 3,4 pe loc, la dentară trei pe loc. Acești candidaţi dau un test de anduranţă”, a subliniat prof. dr. Viorel Jinga.

 

Etichete: examen admitere UMF Timisoara Carol Davila

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC