Newsflash
Știri

Număr record de olimpici înscriși la admiterea UMF „Carol Davila”

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 31 2020
Număr record de olimpici înscriși la admiterea UMF „Carol Davila”

Din cei 3.326 de candidaţi înscriși la examenul de admitere la UMF „Carol Davila”, un număr record, 46, au fost olimpici naţionali și internaţionali.

admitere

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) a avut loc duminica trecută, 26 iulie, în mai multe spaţii din Centrul Expoziţional Romexpo, în condiţii speciale, respectându-se normele în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19. Din cei 3.326 de candidaţi înscriși, un număr record, 46, au fost olimpici naţionali și internaţionali.

La Facultatea de Medicină au fost scoase la concurs 660 de locuri finanţate de la buget și 150 de locuri cu taxă, în timp ce la Facultatea de Medicină Dentară a fost scos la concurs un număr de 180 de locuri finanţate de la buget și 100 de locuri cu taxă. Anul acesta, viitorii studenţi au manifestat un interes scăzut faţă de Facultatea de Farmacie, numărul candidaţilor înscriși nedepășindu-l pe cel al locurilor scoase la concurs.

Concurenţa a fost mai mare decât anul trecut, după cum a afirmat rectorul UMF. „Au fost cu 300 de candidaţi mai mulţi decât anul trecut. La medicină generală au fost 3,4 pe loc, la dentară trei pe loc. Acești candidaţi dau un test de anduranţă”, a subliniat prof. dr. Viorel Jinga.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe