Newsflash
Știri

O asistentă de la Institutul „Marius Nasta” a decedat, deși fusese vaccinată împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - feb. 8 2021
O asistentă de la Institutul „Marius Nasta” a decedat, deși fusese vaccinată împotriva COVID-19

Potrivit unei informări venite din partea managerului de la Institutul „Marius Nasta”, zilele trecute, o asistentă angajată aici a decedat.

Beatrice Mahler_1

„Având în vedere că am primit multe întrebări în această seară (n.red. - vineri, 5 februarie) cu privire la decesul unei doamne asistente angajată a Institutului Marius Nasta, vă comunic următoarele. Colega noastră avea 55 de ani, a decedat la domiciliu in 28 Ianuarie, doza de rapel a fost efectuată in 21.01.2021. Menționez că nici după prima doza nici după rapel nu au fost reacții adverse la colega noastră”, a declarat Beatrice Mahler (foto), managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

La scurt timp, Ministerul Sănătății a transmis presei o informare despre asistenta decedată, în care explică în ce zi a fost efectuat rapelul femeii.

Cu privire la cazul asistentei medicale decedate, reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) au făcut următoarele precizări:

  • Asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie a.c. cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie a.c.
  • MS menționează că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel.

„Cauzele decesului vor fi stabilite de către Istitutul de Medicină Legală. Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei”, mai transmite MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe