Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O asistentă din Prahova, infectată cu SARS-CoV-2, a decedat

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 24 august 2020, ora 10:52

Încă un deces înregistrat de pe urma COVID-19 în cazul personalului medical. O asistentă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, care era infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2, a decedat.

Potrivit AGERPRES, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat rapid, aceasta fiind transferată la o unitate sanitară din Medgidia din lipsa locurilor disponibile în Prahova la ATI. Din datele comunicate de Prefectura Prahova reiese că femeia în vârstă de 50 de ani prezenta comorbidităţi.

decese iunie

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SAJ Prahova, iniţial, femeia s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut şi testul COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

„Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la Spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Femeia avea şi comorbidităţi - obezitate şi diabet”, a precizat Prefectura Prahova, citată de AGERPRES.

Etichete: decese cauzate de COVID-19 decese COVID decese coronavirus decese personal medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.