Newsflash
Știri

O asistentă din Prahova, infectată cu SARS-CoV-2, a decedat

de Florentina Ionescu - aug. 24 2020
O asistentă din Prahova, infectată cu SARS-CoV-2, a decedat

Încă un deces înregistrat de pe urma COVID-19 în cazul personalului medical. O asistentă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, care era infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2, a decedat.

Potrivit AGERPRES, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat rapid, aceasta fiind transferată la o unitate sanitară din Medgidia din lipsa locurilor disponibile în Prahova la ATI. Din datele comunicate de Prefectura Prahova reiese că femeia în vârstă de 50 de ani prezenta comorbidităţi.

decese iunie

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SAJ Prahova, iniţial, femeia s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut şi testul COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

„Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la Spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Femeia avea şi comorbidităţi - obezitate şi diabet”, a precizat Prefectura Prahova, citată de AGERPRES.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe