Newsflash
Știri

O asociație donează aparatură performantă maternității din Ploiești

de L. Budin - mar. 29 2023
O asociație donează aparatură performantă maternității din Ploiești

Asociația Prematurilor a donat un ventilator și un umidificator, care sunt deja funcționale în secția de terapie intensivă neonatală a maternității din oraș.

Asociația Prematurilor a lansat în regim de urgentă o campanie de strângere de fonduri pentru maternitatea din oraș, care avea nevoie urgentă de cel puțin un ventilator pentru prematurii săi, se arată într-un comunicat.

maternitate-sugar

Campania a fost vizibilă în toate mediile digitale sub numele de «Pune inimă pentru eroii în scutece de la Maternitatea din Ploiești» și s-a bucurat de o audiență incredibilă”, spune Diana Gămulescu, fondator al asociației.

Maternitatea din Ploiești este una dintre cel mai mari din țară, cu 80-100 de nașteri pe lună. Ideal ar fi ca două astfel de aparate care să existe în secția de prematuri, se arată în comunicat. Capacitatea secției este de 15 locuri la prematuri la terapie intensivă și, corelat cu numărul mare de nașteri și cu incidența crescută de naștere prematură în această maternitate, riscul să apară încă un prematur care să necesite ventilație este extrem de ridicat.

Cu sprijinul acordat în regim de urgență de către OMV Petrom, Asociația Prematurilor a donat aparatură de ultimă generație pentru nou-născuții aflați în situații de risc. Au fost achiziționate un ventilator și un umidificator, care sunt deja funcționale în secția de terapie intensivă neonatală. Aparatele moderne, de ultimă generație, au o interfață extrem de intuitivă și au putut fi utilizate după o scurtă sesiune de formare a cadrelor medicale.

O fundație lansează Ghidul de însoțire a copilului în experiențe medicale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe