Newsflash
Știri

O companie medicală privată, în topul celor mai doriți angajatori din România

de Dr. Laura Davidescu - mar. 4 2020
O companie medicală privată, în topul celor mai doriți angajatori din România

O studiu al platformei de recrutare eJobs.ro menționează o companie medicală privată printre primele poziții ale topului cu cei mai doriți angajatori din țară.

Peste 15.000 de respondenți au participat la cel mai amplu studiu de resurse umane, realizat de Universum Global și eJobs, intitulat “Most Attractive Employers in Romania”.
Studiul s-a adresat atât studenților, cât și profesioniștilor din domenii precum business, economie, IT, inginerie, sănătate și servicii medicale, științe umaniste, științe naturale și drept.

În topul celor mai apreciați angajatori, pe poziția a patra se află Regina Maria, aflată după Google, Porsche și Amazon. Tot pe poziții de top mai figurează Enel și Mercedes Benz.

Printre companiile medicale și farmaceutice frecvent menționate de studenți și angajatori ca fiind dezirabile se mai numără Synevo, Zentiva și Bayer.

Atât profesioniștii, cât și studenții își doresc să lucreze în companii care să le ofere echilibru între viața personală și cea profesională, să aibă un job stabil și care să îi ajute să crească din punct de vedere profesional.

"Candidații aplică la acele companii care oferă pachete salariale competitive, care își trimit angajații la traininguri și le sprijină dezvoltarea profesională, care sunt cunoscute pentru stabilitate și pentru că își respectă angajații. Foarte important este să ofere și șansa unor promovări rapide. Angajatorii ar trebui să fie extrem de atenți la aceste semnale pe care le trimit angajații în piață, mai ales în contextul unei fluctuații uriașe de personal și în special în condițiile în care doar 12% dintre angajați sunt mulțumiți de actualul lor loc de muncă și doar 15% ar recomanda angajatorul pentru care lucrează prietenilor și cunoștințelor”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Ce locuri de muncă vor studenții

Cele mai importante aspecte pe care le iau studenții în calcul la alegerea unui posibil angajator sunt trainingurile și oportunitățile de dezvoltare profesională, pachetul salarial, șansa de a promova rapid sau de a face o schimbare în societate. De asemenea, studenții caută companiile care oferă program flexibil și care au reputație bună și stabilitate în piață.

25% dintre tineri preferă companiile cu 50-199 de angajați, 22% pe cele cu maximum 50 de angajați și doar 12% ar lucra în companii cu peste 200 de angajați.

Studiul a fost realizat în perioada august – noiembrie 2019.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe