Newsflash
Știri

O echipă medicală din Danemarca a ajuns în România pentru a ajuta în criza sanitară

de Dorina Novac - oct. 28 2021
O echipă medicală din Danemarca a ajuns în România pentru a ajuta în criza sanitară

O delegaţie formată din trei medici şi șase asistenţi din Danemarca va ajuta medicii români în criza sanitară cauzată de SARS-CoV-2.

echipa medicala Danemarca

„La solicitarea statului român de acordare de asistență medicală prin Mecanismul European de Protecție Civilă, o delegație formată din 3 medici și 6 asistenți din Danemarca va desfășura în zilele următoarele o misiune umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale din România în criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2”, informează DSU.

Pe tot parcursul misiunii, alături de echipa medicală sosită în sprijin vor fi și ofițeri din cadrul DEMA-Agenția Daneză pentru Managementul Situațiilor de Urgență.

Potrivit sursei citate, acțiunea de sprijin derulată de personalul specializat din Danemarca urmărește de o manieră prioritară implicarea în acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților aflați în stare gravă, intubați, ventilați mecanic din ATI sau care necesită oxigen internați în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală.

„Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate. Eforturile comune depuse de întreaga echipă, atât cea din Danemarca, cât și cea din Romania sunt considerabile, misiunea principală fiind implicarea în salvarea a cât mai multor vieți”, transmite DSU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe