Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O infirmieră din Arad urmează să doneze plasmă pentru a cincea oară

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 2 septembrie 2020, ora 12:49

O infirmieră de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad a donat de patru ori plasmă pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Săptămâna viitoare este programată pentru a cincea recoltare.

Adriana Furdiuc, infirmieră la Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, a făcut, în martie, o formă ușoară de boală, iar săptămâna viitoare urmează să doneze plasmă pentru a cincea oară.

infiermera arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad/ Facebook

 

„Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile. Sunt programată să donez, săptămâna viitoare, pe șapte septembrie, pentru a cincea oară. Mă bucur că plasma mea este de folos semenilor mei și îi îndemn pe toți cei care s-au confruntat cu această boală, să nu ezite deoarece plasma lor poate salva vieți”, a spus Adriana Furdiuc.

Potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, la nivelul Centrului de Trasfuzie Sanguină Arad au avut loc 65 de recoltări de plasmă, dintre care 51 sunt prin procedură de plasmafereză și 14 prin donare normală, de la persoane care s-au vindecat de coronavirus.

„Avem 13 persoane care au donat plasmă de mai mult de două ori – trei persoane care au donat de trei ori plasmă și nouă persoane care au donat de două ori. Mulțumim pacientei care a donat plasmă de patru ori, iar săptămâna viitoare este programată la donare pentru a cincea oară”, a declarat dr. Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad.

Etichete: donare plasma infirmiera anticorpi plasmafereza

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC