Un copil cobora din munţi, sub arest, împreună cu mama lui. Copilul, o fetiţă de numai doi ani ce urma să fie despărţită de părinţi, n-avea certificat de naştere pentru că se născuse şi trăise până atunci într-o grotă. Tatăl fusese ofiţer în „armata burgheză“ şi apoi lider al unuia din zecile de grupuri ale rezistenţei anticomuniste. Ei, toţi, crezuseră că anormalitatea nu va dura, că Europa şi America vor veni să-i coboare din munţi şi voiau să contribuie, cu toate puterile, la revenire. Mulţi au fost ucişi. Pe loc sau prin temniţe. (...)"> O Înviere în munţi - Viața Medicală
Newsflash
Știri

O Înviere în munţi

de Dr. E. G.-P. - apr. 22 2011
O Înviere în munţi

   Un copil cobora din munţi, sub arest, împreună cu mama lui. Copilul, o fetiţă de numai doi ani ce urma să fie despărţită de părinţi, n-avea certificat de naştere pentru că se născuse şi trăise până atunci într-o grotă. Tatăl fusese ofiţer în „armata burgheză“ şi apoi lider al unuia din zecile de grupuri ale rezistenţei anticomuniste. Ei, toţi, crezuseră că anormalitatea nu va dura, că Europa şi America vor veni să-i coboare din munţi şi voiau să contribuie, cu toate puterile, la revenire. Mulţi au fost ucişi. Pe loc sau prin temniţe. (...)

   Un copil cobora din munţi, sub arest, împreună cu mama lui. Copilul, o fetiţă de numai doi ani ce urma să fie despărţită de părinţi, n-avea certificat de naştere pentru că se născuse şi trăise până atunci într-o grotă. Tatăl fusese ofiţer în „armata burgheză“ şi apoi lider al unuia din zecile de grupuri ale rezistenţei anticomuniste. Ei, toţi, crezuseră că anormalitatea nu va dura, că Europa şi America vor veni să-i coboare din munţi şi voiau să contribuie, cu toate puterile, la revenire. Mulţi au fost ucişi. Pe loc sau prin temniţe.
   ...Cineva povesteşte. Mai precis, violonista Ioana Arnăuţoiu, fetiţa despărţită, la doi ani, de părinţii ei, cea care obţinuse între timp certificat de naştere, dar şi dreptul de a consulta în arhivele Securităţii miile de pagini despre grupul Toma Arnăuţoiu. Jurnalistul de radio – fost şef al secţiei române de la Serviciul Internaţional al BBC – Christian Mititelu îi era sprijin. Audienţa, formată din tineri şi vârstnici, oameni ai Bisericii şi enoriaşi, într-o seară de vineri, la Biserica „Sf. Nicolae dintr-o zi“ din Bucureşti, încuviinţa spusele gazdei: „Nu contează dacă trăieşti sau mori, ci pentru ce anume trăieşti sau mori“.
   ...Pe chipuri, vorba unei tinere, îşi pusese amprenta „o istorie de profunzime“. Şi iată cum, arăta preotul, „după repetata Răstignire, avem certitudinea Învierii“.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe