Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O mână de ajutor

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU luni, 24 octombrie 2011
   Semnalăm cititorilor noştri o publicaţie sosită pentru prima dată în redacţie, deşi ea a ajuns la nr. 4 (2011): Autism.ph.Editată de Fundaţia Armand, cu sediul în Ploieşti, revista se adresează familiilor cu copii autişti, precum şi persoanelor care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere un copil cu un astfel de handicap.
   Iată câteva subiecte pe care le întâlnim în cuprinsul ei: „Tranziţia de la copilăria timpurie la şcoala elementară“, în care semnatara, psiholog Alina Tănăsescu, arată cât de importantă este, în vederea pregătirii copilului pentru şcoală, dezvoltarea abilităţilor de funcţionare independentă, utile de-a lungul întregii vieţi. Copiii cu tulburări din spectrul autismului nu au valori proprii, de aceea atitudinea educativă a familiei este mai mult decât hotărâtoare. Câteva repere edificatoare în articolul „Autism autodidact“.
   Drama unei tinere mame, care are o fetiţă cu probleme de autism, este cu atât mai mare cu cât cei din familie nu-i acordă niciun sprijin. La aceasta contribuie şi mentalitatea comunităţii. Magda Macovei relatează povestea în articolul: „Am înţeles că nu va veni cu coroniţă de la şcoală, dar vreau să fie pur şi simplu fericită“.
   Faptul că numărul copiilor cu tulburări din sfera autismului este în creştere necesită existenţa unei legislaţii care să precizeze „Drepturile persoanelor cu handicap“. Articolul conţine, punctual, obligaţiile, drepturile, beneficiile, atât ale copiilor, cât şi ale celor care-i îngrijesc.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.