Newsflash
Internaționale

O nouă metodă de screening pentru sindromul de apnee în somn

de Dr. Diana Andronache - mar. 4 2022
O nouă metodă de screening pentru sindromul de apnee în somn

Un dispozitiv compact, care poate fi purtat confortabil la încheietura mâinii, similar cu o brăţară de fitness, poate fi util în evaluarea sindromului de apnee în somn.

poza 3

Metodele standard de screening și de monitorizare a sindromului de apnee în somn pot fi incomode, dificil de purtat și pot afecta calitatea somnului. Cercetătorii și-au propus să dezvolte o metodă nouă de screening, fiind inspiraţi de dispozitivele smart utilizate zi de zi.

Astfel, ei au plecat de la premisa că modificările ritmului cardiac reflectă modificările respiraţiei determinate de perioadele de apnee din timpul somnului. Au analizat datele obţinute prin monitorizarea ritmului cardiac și amplitudinea pulsului în rândul voluntarilor sănătoși sau cunoscuţi cu sindrom de apnee în somn.

Datele obţinute au fost utilizate pentru crearea unor algoritmi de învăţare profundă, care au identificat evenimentele respiratorii și apoi au calculat indicele de apnee-hipopnee. Rezultatele sunt promiţătoare, iar cercetătorii speră că vor dezvolta noi tehnici care vor facilita diagnosticul și monitorizarea pacienţilor cu apnee în somn.

 


Notă autor:

https://newatlas.com/medical/wrist-worn-device-sleep-apnea/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe