Newsflash
Știri

O nouă opțiune minim invazivă pentru patologia prostatică

de Dr. Mădălina Badea - sept. 25 2020
O nouă opțiune minim invazivă pentru patologia prostatică

Ablaţia cu laser interstiţial transperineal oferă o nouă abordare minim invazivă pentru tratamentul pacienţilor cu hiperplazie sau cu obstrucţii prostatice benigne

După cum raportează cercetătorii italieni de la Universitatea din Bari în European Urology. Această metodă a fost testată la 21 de pacienţi cu vârsta medie de 60 de ani și cu mediana volumului prostatic de 40 mL.

        Durata medie a intervenţiei a fost de 36 de minute, nefiind înregistrate complicaţii operatorii. Fluxul urinar maximal s-a îmbunătăţit de la 9,2 mL/s iniţial, la 12,1 mL/s la o lună și 13,9 mL/s la șase luni postoperator. Volumul urinar rezidual postmicţiune a scăzut de la 81,8 mL preoperator, la 37,4 mL la o lună și 14,0 mL la șase luni. Pacienţii au raportat o îmbunătăţire a simptomelor și a calităţii vieţii în urma intervenţiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe