Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O nouă unitate ATI, la Institutul „Marius Nasta”

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 15 mai 2020

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București are un nou compartiment de Anestezie și Terapie Intensivă, dotat cu șapte paturi, șapte ventilatoare și 40 de injectomate.

Noua unitate mai este dotată cu un sistem ce permite menținerea unei presiuni negative în spațiu. Aceasta are și o cameră specială ce asigură izolarea pacienților care necesită asistența ATI și au dublă infecție TB-COVID-19. Astfel, încăperea dispune de filtre separate ce permit asistența pacienților severi cu infecții asociate, care pot fi izolați de cei care sunt infectați doar cu noul coronavirus.

Noul compartiment ATI este destinat în acest moment pacienților infectați cu SARS-CoV-2. (...) Este important că este gata și funcțional pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii grave care au nevoie acută de ventilare”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „ Marius Nasta”.

Unitatea este prevăzută și cu sisteme de ventilare cu filtru HEPA pentru decontaminarea aerului și cu generator propriu.

Etichete: marius nasta terapie intensivă

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.