Newsflash
Știri

O nouă Unitate de Primiri Urgențe, la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

de Dorina Novac - aug. 30 2022
O nouă Unitate de Primiri Urgențe, la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași va avea o nouă Unitate de Primiri Urgențe, cu o capacitate de 35 de locuri, față de 5 locuri cât are în prezent.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat contractul de achiziție publică pentru execuția lucărilor de extindere și dotare a Unității de Urgență din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”.

spital iasi

Potrivit unui comunicat de presă, valoarea contractului se ridică la 25,27 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 17 luni.

Citește și: Cum arată acum cel mai mare spital pentru copii din Ucraina

„La finalul lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii va funcționa practic într-o clădire nouă, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căruia va fi amenajat și un heliport. Iar investițiile pe care le facem la Spitalul de Pediatrie nu se vor opri aici pentru că ne ocupăm și de extinderea spațiilor medicale, un proiect care va însemna un Ambulatoriu, un Centru de Recuperare Neuromotorie și o nouă clădire de 8 etaje ce va cuprinde inclusiv un bloc operator. Suntem pe ultima sută de metri și cu lucrările de reabilitare și modernizare la actualele corpuri de clădiri, iar toate acestea ne vor ajuta să facem din Spitalul pentru Copii Sfânta Maria un centru de excelență pediatrică”, a menționat Costel Alexe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe