Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O nouă versiune de stimulator cardiac inteligent

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 3 iunie 2022

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern prezentau în urmă cu aproape un an primul stimulator cardiac implantabil, fără fir, bioresorbabil. Acum, ei aduc în atenţie o versiune nouă, inteligentă.

p2

Aceasta nouă versiune este integrată într-o reţea coordonată cu patru senzori și unităţi de control moi, flexibile, fără fir, portabile, care se plasează în diferite părţi ale corpului. Noul dispozitiv de stimulare cardiacă și reţeaua de senzori pot fi utilizate la pacienţii care au nevoie de stimulare temporară după o intervenţie chirurgicală cardiacă sau care sunt în așteptarea unui stimulator cardiac permanent.

Senzorii monitorizează diferite funcţii fiziologice ale organismului, inclusiv temperatura corporală, nivelul de oxigen, respiraţia, tonusul muscular, activitatea fizică și activitatea electrică a inimii. Sistemul utilizează acești algoritmi pentru a detecta în mod autonom ritmurile cardiace neregulate și pentru a stabili când și cu ce ritm va fi stimulată inima. Toate aceste informaţii sunt transmise către un dispozitiv inteligent, smartphone sau tabletă, iar medicii pot monitoriza de la distanţă pacienţii.

Comunicarea dispozitivului cu pacientul este realizată cu ajutorul unui mic dispozitiv de comunicare kinestezică, portabil, ce poate fi purtat oriunde pe corp. Atunci când senzorii detectează o problemă, acest dispozitiv de comunicare vibrează în anumite modele, fapt care alertează pacientul și îl informează despre problema identificată.

 

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220526141547.htm

Etichete: stimulator cardiac implantabil

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC