Newsflash
Hi-tech & Gadgets

O nouă versiune de stimulator cardiac inteligent

de Dr. Diana Andronache - iun. 3 2022
O nouă versiune de stimulator cardiac inteligent

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern prezentau în urmă cu aproape un an primul stimulator cardiac implantabil, fără fir, bioresorbabil. Acum, ei aduc în atenţie o versiune nouă, inteligentă.

p2

Aceasta nouă versiune este integrată într-o reţea coordonată cu patru senzori și unităţi de control moi, flexibile, fără fir, portabile, care se plasează în diferite părţi ale corpului. Noul dispozitiv de stimulare cardiacă și reţeaua de senzori pot fi utilizate la pacienţii care au nevoie de stimulare temporară după o intervenţie chirurgicală cardiacă sau care sunt în așteptarea unui stimulator cardiac permanent.

Senzorii monitorizează diferite funcţii fiziologice ale organismului, inclusiv temperatura corporală, nivelul de oxigen, respiraţia, tonusul muscular, activitatea fizică și activitatea electrică a inimii. Sistemul utilizează acești algoritmi pentru a detecta în mod autonom ritmurile cardiace neregulate și pentru a stabili când și cu ce ritm va fi stimulată inima. Toate aceste informaţii sunt transmise către un dispozitiv inteligent, smartphone sau tabletă, iar medicii pot monitoriza de la distanţă pacienţii.

Comunicarea dispozitivului cu pacientul este realizată cu ajutorul unui mic dispozitiv de comunicare kinestezică, portabil, ce poate fi purtat oriunde pe corp. Atunci când senzorii detectează o problemă, acest dispozitiv de comunicare vibrează în anumite modele, fapt care alertează pacientul și îl informează despre problema identificată.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220526141547.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe